Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk (Engels: United Kingdom) is een land in Europa dat bestaat uit het eiland Groot-Brittannie (Engeland, Schotland en Wales) en Noord-Ierland. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is Londen (London). Een aantal grote steden in het Verenigd Koninkrijk zijn: Birmingham, Glasgow, Belfast, Bristol, Liverpool, Manchester, Sheffield, Bradford en Leeds. Onder het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk vallen ook nog de Kanaaleilanden en het eiland Man. Beide gebieden worden aangeduid als Brits Kroonbezit.

Algemene informatie

Het Verenigd Koninkrijk staat om veel dingen bekend. Denk daarbij aan Engelse pubs, dubbeldekkerbussen, rode telefooncellen, thee, Koning Arthur en het koningshuis. Het landschap van het Verenigd Koninkrijk staat bekend om de vele groene hooglandschappen en de rotsachtige stranden. Enkele bekende bouwwerken zijn de Stonehenge, de Tower of London, Buckingham Palace (met de bekende wachters), London Bridge, London Eye en de Big Ben. Sporten die veel voorkomen in het Verenigd Koninkrijk zijn voetbal, rugby, cricket en golf.

Overzicht van de overzeese gebieden van het Verenigd Koninkrijk: Anguilla, Bermuda, Gibraltar, Brits Antarctisch Territorium, Brits Territorium in de Indische Oceaan, Pitcairneilanden, Falklandeilanden, Montserrat, Turks en Caicoseilanden, Sint-Helena, Britse Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden, Sint-Helena, Zuid-Georgie en de Zuidelijke Sandwicheilanden en Akrotiri and Dhekelia.

Weer en klimaat

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gematigd klimaat. De temperaturen liggen tijdens de wintermaanden rond de 5 graden en tijdens de zomermaanden rond de 15 tot 20 graden.

Beste reistijd

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen.

Taal

Engels is de officiele taal in het Verenigd Koninkrijk.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Ambassades en consulaten

Hieronder volgt een overzicht van relevante diplomatieke vertegenwoordigingen met o.a. adres en contactgegevens. Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk: verenigdkoninkrijk.nlambassade.org. Nederlandse consulaten in het Verenigd Koninkrijk: verenigdkoninkrijk.nlambassade.org. Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Nederland: ukinnl.fco.gov.uk. Consulaat van het Verenigd Koninkrijk in Nederland: ukinnl.fco.gov.uk. Bij dringende hulp kunt u 24/7 contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.

Vaccinatie (inenting)

Voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk heeft u geen vaccinaties nodig.

Geld en Geldzaken

In het Verenigd Koninkrijk wordt betaald met de Britse pond (GBP).

Tijdsverschil

In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in Nederland. De zomertijd in het Verenigd Koninkrijk loopt gelijk aan die van Nederland.

© Copyright 2008-2023  vakantieverenigdkoninkrijk.nl
v6.20200311